High-res version

Ja ei, se ei ole tuo kuvassa näkyvä kalakaimani/robotti/mikä lie!

Humuhumu-nukunuku-a-pua`a on Hawai’in osavaltion tunnuskala, suomeksi kiilasäppikala, joka röhkii kuin sika (sitä sen nimi ainakin tarkoittaa), puolustaa reviiriään ja puree mitä tahansa. Tuo oli samalla kuvaus tämänaamuisesta mielialastani (jota tuo talon seinästä löytynyt kaimani kuva vielä osuvasti täydentää!)!!!

Oma moka, myönnetään. Siksi blogistani hävisivät melkein kaikki valokuvat! A-pua`a ! Ja vielä juuri nyt, kun tein blogicomebackin ja aloin taas mainostaa sitä! Ei auttanut muu kuin ottaa ärräpäät kauniiseen käteen ja ryhtyä kuvatalkoisiin. Muutama tunti siinä meni, sitten uuvahdin täysin ja menin nukkumaan. Olen nimittäin sairaslomalla.

Minä kyllä muuten suomalaiskansallisesti kääntäisin tuon humuhumu-nukunuku-a-pua`an krapulaksi: Ensin kunnon hummailut niin että lopulta sammuu jonnekin, ja herätessä on sitten niin huono olo että A-PUA`A!

Hawai’i samoin kuin kaikki muut polynesialaiskielet saavat eesti keele tavoin hymyn ja hihityksen huulilleni. : )

Tässä sen takia teille pikkuruinen hawai’i-suomi-sanasto:

 

`aikalima

= jäätelö  a hui hou = nähdään!  halihali = kantaa  hinuhinu = kiiltävä                          hu`ihu`i = kylmä  kokoleka = suklaa  kulikuli! = ole hiljaa!  lahilahi = ohut  lumi = huone                  maluhiluhi = väsynyt  nuha = äreä  pipi = lehmä  pohihihi = sekava  wikiwiki = nopea : )