Arvoisat lukijani, lokakuussa opetin teille vähän hawai’in kieltä humuhumu-nukunuku-apua’a -jutussani, koska olin juuri löytänyt Brysselin kanavan varrelta ränsistyneen talon seinästä SATUn, blogini tunnuskuvan. Sen talon seutuville ollaan rakentamassa uusia kerrostaloja, selvää siis oli, että talon ja SATUn päivät olivat luetut. Kuinka luetut, sen näette alla olevasta kuvasta. Kohta tuohonkin plänttiin ryhdytään rakentamaan kerrostaloa, johon tulee appartements du luxe. Täällä Belgiassa kun kaikkia uusia asuntoja mainostetaan luksustason lukaaleina. Se on sitä belgialaista huumoria.

IMG_0252

Nyt sitten päivänä muutamana lähdin kävelemään metrolta töihin. En ehtinyt ottaa montakaan askelta ennen kuin pysähdyin ällikällä lyötynä. SATU!!!

SATU oli siis ehtinyt paeta ennen kuin valtava rautapallo iskeytyi siihen! (Hmm, käsitykseni talojen purkamisesta taitaa perustua Aku Ankkoihin.)

 

080120141676

Nyt SATU siis majailee tuossa seinässä – ainakin kunnes tuohon plänttiin junaradan kupeeseen rakennetaan talollinen niitä luksuslääviä.

Millaisenkohan tarinan Stephen King tästä kirjoittaisi..?

Satu ottaa kuvan SATUsta ja alkaa omin luvin käyttää sitä bloginsa tunnuskuvana… Kaiken huipuksi SATUn kotitalo vielä jyrätään maan tasalle, mistä SATUn tekijä syyttää Satua… Synkkänä ja myrskyisänä yönä hän kiinnittää uuden SATUn aivan Satun työpaikan tuntumaan… Siinä SATU sitten odottaa, että Satu erehtyy liian lähelle, JA SITTEN..!

(Huii, sitä ei parane ajatella! Nyt jotkut lukijoistani tosin äskeisen kuvan nähtyään ajattelevat, että eikös Brysselin pitänyt olla tunnettu art deco- ja art nouveau -arkkitehtuuristaan. Onhan se, totta. Yhtä totta kuitenkin on, että tuollaisia jättömaita samoin kuin karmeaan kuntoon päästettyjä hienoja vanhoja taloja näkee jopa paraatipaikoilla. Onneksi aivan ehdoton suosikkitaloni on paitsi paraatipaikalla, myös täysin remontoitu ja kauniisti maalattu. Siitä kerron teille joskus toiste, minun täytyy vain ensin keksiä keino päästä sinne sisälle!)

080120141675