2014-05-03-1375

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tammikuussa kirjoitin SATUsta Stephen Kingin innoittaman pikkuriikkisen kauhutarinan, mutta nyt minulla on tarjota tietoa:

Blogini tunnuskuvan tekijä on kuulemma nimeltään Lapince Satu ja hän on kotoisin Ranskasta Seinejoen suulta Le Havren (kaurismäkeläisestä) kaupungista. Tosin oletan, että Lapince Satu on hänen taiteilijanimensä. (Samoin kuin oletan, etteivät martinit sekoitettuina sen enempää kuin ravistettuinakaan kuulu hänen lempijuomiinsa – mikä kertoo paljon siitä, millaisia oletan katutaiteilijoiden olevan! Sitähän tulee aina olettaneeksi kaikenlaista.)  Lapince Satun SATUja löytyy sieltä täältä Brysselistä, hyvin usein purkutalojen tai -tonttien tuntumasta. Olisikohan kyseessä kannanotto vanhojen talojen purkamista vastaan?

2014-05-03-1381Täytyypä kysyä, jos törmään häneen kaupungilla. Tosin taidamme kyllä liikkua siellä hyvin eri aikoihin, eri paikoissa ja eri porukoissa – enkä minä aio vetää hupparia päälle ja lähteä yöllä maalipullon kanssa kaupungille hiiviskelemään. Niin rajoittunut olen! (Martinien suhteen en sen sijaan ole lainkaan rajoittunut, sekoitetut ja ravistetut kelpaavat yhtä lailla! En tosin juo niitä juuri koskaan, sillä juomamieltymykseni ovat niin rajoittuneet, kuten parista samppanjamatkajutustani voinee päätellä.. Samppanjaharrastajana en tosin ole mikään rajoittunut snobi, joka nyrpistää nokkaansa kaikille muille kuohuviineille. No, nyt rajoitan aiheesta jaarittelun tähän.)

Katutaidesuosikkeihini Brysselissä (jättikokoisten sarjakuva-aiheisten talonpäätymaalausten lisäksi) kuuluvat myös  kynä- ja huuligraffitit, joita näkee joka puolella. Jos huomaa katsoa. Ja niinhän se elämässä on, että heti kun johonkin asiaan ryhtyy kiinnittämään huomiota, sitä alkaa yhtäkkiä tulla vastaan joka paikassa. Tällä kertaa tarjoan teille siis pienen katutaidegallerian, olkaapa hyvät!

 

 

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

2014-02-15-625