IMG_2867

Nojatuolihaahuilijalle ominaiset, no, haahuilut olivat myös viikonloppuna serkkuni Susannan kanssa tekemäni ruukkiturneematkan kantava voima. Miten mukavaa onkaan matkustaa hengenheimolaishaahuilijan kanssa!

Toki kävimme niin Teijon ruukkikylissä, joista erityisesti ihastuimme Mathildedaliin, kuin Fiskarssissa ja Billnäsissäkin (joka muuten toisella kotimaisella on Pinjainen), mutta jos ajoreitille osuu Perniö, ja Perniössä on juuri markkinat, olisihan hölmöä olla liittymättä markkinahumuun! Oman kylän tyttöä Karita Mattilaa eivät olleet markkinoidensa vetonaulaksi saaneet, mutta sadekuuron jälkeisten auringonsäteiden kimalluttama sambaesitys osui naulan kantaan.

IMG_2866

Samban rytmit ja ruukit ja oikeastaan ihan kaikki muukin kuitenkin unohtui kertaheitolla, kun saavuimme Karjaalle airbnb:n kautta varattuun majapaikkaamme! Useimmat alueen majatalot olivat myyneet eioota, niin ensin Hannelbackakin, mutta sitkeys kannatti ja poiki peruutuspaikan. Ja niinpä pääsimme todella ystävällisen entisen espoolaisen Hannele Winterin hoteisiin ja meistä tuli alpakka-asianaisia, hihi! Eihän niiden villavaa vetovoimaa voi vastustaa!

Täten myönnän Hannelbackalle Nuhteettoman Nojatuolipalkinnon! Netti oikkuilee nyt, enkä saa tähän linkkiä, mutta kyllähän te nyt Hannelbackan osaatte itsekin etsiä – ja ehdottomasti kannattaakin, onhan kyseessä tuore Nuhteettoman Nojatuolipalkinnon voittaja!

IMG_2906

IMG_2904

IMG_2888IMG_2884IMG_2885

JA jos on mahdollisuus ostaa lankaa tai neule, joka on peräisin alpakasta, jonka kanssa on juuri pihalla hengaillut, olisi kyllä hölmöä olla ostamatta! Kalliiltahan alpakkalangat ja niistä neulotut tuotteet tuntuvat, mutta kun tietää, miten kauan kestää, ennen kuin villasatoa voi korjata, ja että krimppien ja micronien laadusta ei voi etukäteen olla varma, ja miten monta työvaihetta tarvitaan, ennen kuin lanka on vyyhdissä, niiden hinta ei aikuisten oikeesti ole ollenkaan kova. Eikä niissä totisesti ole ilmaa, toisin kuin esim. hikipajoissa teetetyissä vaatteissa, jotka myydään kovaan hintaan sen jälkeen, kun niskalappuun on lätkäisty tunnetun brändin nimi.

Susanna ja minä ostimme kumpikin yhden lankavyyhdin. Ehkä joskus vielä esittelen, mitä niistä neulomme, tosin niiden unelmanomaista pehmeyttä voi kyllä yhtä hyvin ihan vain silittää ja hipelöidä! #alpakkaunelma

IMG_2907